Kursister i alexanderteknik siger

Evaluering fra kursisterne på mit grundkursus i Alexanderteknik i efteråret 2013:

–  Jeg er mere bevidst om de små ting- subtile bevægelser- små justeringer- at nakken betyder uendeligt meget for hele kroppen. Personligt har jeg færre spændinger i nakke og skuldre- synes jeg er mere opmærksom- når jeg husker det. Tak for en god og intuitiv undervisning med plads til kursisterne.

– For mig er det opmærksomhed i alle de små ting. Det er en opmærksomhed jeg har,men jeg har stadig brug for at få den fornyet, forynget. Det har jeg fået.

–  Tak for et meget, meget fint og inspirerende kursus! Jeg vil tage bevidstheden med ind i hverdagen. Kurset har givet mig: – Mere fintfølende fornemmelse for at mærke mig selv indefra og ud.  – Opmærksomhed på at dosere/ økonomisere med mine daglige bevægelser på en måde, hvor jeg øver mig i at kunne bruge de nødvendige muskler og herved undgå at overspænde overflødig. – Bevidsthed om at mærke/ sanse samarbejdet mellem min krops for- og bagside. – Har fået mere kontakt til min mave og lænd som et samlet kropsrum. – Opmærksomhed på fri bevægelighed i alle dele af kroppen. – Jeg mærker livsenergien tydeligere, når jeg bruger Alexander-teknikken. Tak, kære Grethe. Du er en vidunderlig underviser. Tak for din fine og varme måde at undervise på.

–  Kurset har givet en god ro og har frigivet noget energi. Øvelserne krybe/ kravle har især været gode, og den med barnets udvikling.Jeg har ikke savnet noget. Det har været dejligt at deltage i, og man oplever og opdager nye ting hver gang. Det har også været godt at lære at tænke dyrebevægelserne ind, og i det hele taget forsøge at koncentrere sig om hvordan man bevæger sig, sidder og står! Tak for det + qi gong.

–  Jeg har været meget glad for kurset og ser frem til min enetime. undervisningen har skabt en større bevidsthed om hvordan man bruger sin krop, og hvorledes det har indflydelse på ens psykiske tilstand. Det er min mening at bygge videre på instrukserne. b. a. ved at konsultere Grethe. Der vil sikkert være en længere periode før de rigtige bevægelser foregår pr. automatik. Undervisningen har været særdeles god –  Grethes ro og udstråling har betydet meget.

–  En rigtig god oplevelse. Er blevet mere bevidst om mine dårlige vaner og holdninger. Dejlig afslappende – man hviler i sig selv når man går/ kører hjem.Lokalet er behageligt at være i. Dejligt med levende lys. Grethe – din stemme virker meget beroligende. Kan anbefales til andre.

–  Jeg er blevet mere bevidst om mine kropsholdninger. Hvordan jeg sætter mig på en stol og rejser mig igen. Rigtig gode qi gong øvelser – giver kroppen ro og en følelse af afslapning. Gulvøvelser/ liggeøvelser- fint at mærke kroppen med de forskellige teknikker. Har også fået lidt teori omkring muskler og kroppens opbygning i skelettet.